Wie Deursen zegt, zegt Dennenburg. Deze kerkdorpen vormden van oudsher samen een gemeente, totdat deze in 1923 opging in de gemeente Ravenstein. Inmiddels behoort Deursen-Dennenburg tot de groene en waterrijke gemeente Oss, samen met nog 20 andere dorpen, de vestingstadjes Ravenstein en Megen en natuurlijk de stad Oss.

In Deursen-Dennenburg is het lekker landelijk wonen. In het dorp is basisschool De vier Heemskinderen gevestigd. Ook is er AVEM kinderopvang, waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen voor dag-
opvang en buitenschoolse opvang.

Net buiten de kern ligt Dorpshuis Onder d’n Plag, een plek voor ontmoeting en sport. Hier worden tal van activiteiten georganiseerd, van toneelvoorstelling tot pronkzitting. In het dorpshuis zijn tevens de kleedlokalen en de kantine van sportvereniging SDDL ondergebracht. Op de velden achter het dorpshuis wordt zowel voetbal als korfbal gespeeld door een flink aantal teams.

Voor de dagelijkse boodschappen ga je naar het nabijgelegen Haren of Ravenstein. In Ravenstein vind je naast een supermarkt onder meer een slager, een bakker en een groenteboer. Maar bijvoorbeeld ook een kledingwinkel en een aantal gezellige café’s en restaurants. Op het gebied van gezondheidszorg zijn er tevens verschillende voorzieningen aanwezig in Ravenstein.

De stad Oss ligt op circa 15 autominuten vanaf Deursen-Dennenburg. In het gezellige centrum kun je naar hartenlust shoppen. Ook voor een hapje en een drankje is er ruimschoots keuze. Maak een dagje uit compleet met een bezoek aan theater De Lievekamp of bioscoop Kinepolis.

De omgeving van Deursen-Dennenburg kenmerkt zich door uitgestrekte velden, water en dijken. In het typische landschap van natuurgebied De Maashorst kun je naar hartenlust wandelen, hardlopen en fietsen.

Vanaf Hof van Deursen rijd je binnen 5 minuten de A50 op. Via het snelwegennet ligt de rest van Nederland aan je voeten. En met station Ravenstein op 5 minuten fietsafstand reis je ook met het openbaar vervoer eenvoudig naar de steden op het traject Dordrecht-Arnhem.

Google Maps